Deschiderea unei afaceri sau dezvoltarea acesteia presupun luarea unor decizii importante. Una dintre acestea este alegerea spatiului de lucru. Metropola Imobiliare este o agentie imobiliara din Iasi cu un portofoliu vast de birouri atat pentru inchiriat, cat si pentru achizitie. Acestea ofera utilitati personalizate si acces la zone centrale si semicentrale pentru preturi avantajoase, care sa iti permita sa te gandesti la dezvoltarea afacerii tale in loc sa te impovareze.

In alegerea spatiului pentru birou exista cateva criterii importante pe care fiecare antreprenor le are in vedere. Trecand peste decizia inchirierii sau cumpararii spatiului, care depinde strict de bugetul disponibil, un prim aspect este legat de dimensiunea suprafetei. Acest aspect este cu atat mai important cu cat trebuie sa fie corelat cu planurile viitoare. Astfel, in functie de posibilitatile de dezvoltare, vei alege un spatiu mai mic sau mare, care sa ofere optiunea adaugarii ulterioare de mobilier. Pentru moment sunt de luat in considerare numarul de angajati, tipul de activitate desfasurata si importanta deplasarii clientilor la birou. La Metropola Imobiliare vei gasi suprafete diverse, ce se intind de la 40-50 mp pana la 1000-2000 mp. Vei putea inchiria sau cumpara atat spatii reduse, de tipul unui etaj sau a unei parti dintr-un etaj, cat si o cladire de birouri intreaga.

Birourile din portofoliul agentiei sunt complet utilate, oferind acces la apa, gaz, curent, telefon, internet, baie, parcare si in unele cazuri chiar si la servicii de paza, lift sau receptie, in cazul in care optezi pentru inchiriere.

Pretul pe metru patrat depinde si de zona. Aceasta reprezinta de altfel un al doilea criteriu important in alegerea spatiului pentru birou. Zona este importanta atat pentru deschiderea fata de clienti, cat si pentru accesul angajatilor, distribuitorilor sau aprovizionare.  In cazul in care vrei sa atragi atentia clientilor si partenerilor, este de preferat o zona centrala. De partea cealalta, in cazul in care afacerea este una mica, iar activitatea nu presupune productie sau un contact direct cu clientii, atunci zona nu este atat de importanta. Vei putea alege si una mai indepartata de centru, atat timp cat angajatii au acces la mijloacele de transport in comun si eventual cateva facilitati in zona.

Cladirile de birouri disponibile la Metropola Imobiliare sunt plasate in zone precum Centrul, Centrul Civic, Podu Ros, Pacurari, Tatarasi sau Metalurgie.  

Preturile difera in functie de suprafata si zona. Spre exemplu, pentru inchirierea unui spatiu de birouri in Centru, cu o suprafata de 220 mp disponibila pe 2 etaje, pretul pe metru patrat este de 7 euro. Pentru un spatiu din zona Pacurari cu o suprafata totala de 800 mp, pretul este de 4 euro/mp. Pretul pentru cumpararea unui spatiu clasa A de 180 mp in Centrul Civic este de 185000 de euro.

Asadar, preturile sunt destul de avantajoase chiar si pentru zone centrale. Iti vei putea alege un spatiu adaptat nevoilor afacerii tale fara a face compromisuri sau eforturi financiare exagerate. Ofertele Metropola Imobiliare includ spatii dotate cu utilitati complete. In cazul inchirierii, multe dintre acestea ofera acces chiar si la servicii de paza sau receptie.